På onsdag är det dags

Nu är det mindre än en vecka kvar till Elektronikmässan 2017 i Göteborg. På tisdag byggs montrarna klara och på onsdag morgon öppnar mässan för allmänheten.

Lite extra stressigt
För min del blir det hela betydligt krångligare än vad det var tänkt från början. På måndag skall jag kolla armen och få besked om den läker på rätt sätt och att benen ligger i hyggligt rätt vinkel. Först därefter kan jag dra iväg med alla prylar till Göteborg. Som tur är har jag tillräcklig rörlighet i högerarmen för att kunna växla. Men att göra allt med enbart vänster hand är verkligen jobbigt.

Två dagar i Göteborg
Elektronikmässan har i alla fall alla förutsättningar att bli bra. Konferensprogrammet är förvånansvärt digert och mässledningen har lyckats attrahera en rad verkligt intressanta talare. Leif Östling håller till exempel frukostseminarium dag två och Stefan Fölster finns med samma dag. Dessutom talar Pia Sandvik, vd för RISE, Stefan Drakensjö, enhetschef för ABB Robotics, Magnus Svensson från Smartare elektronik, Bertil Thorvaldsson från ABB, Björn Ekelund, forskningsdirektör för Ericsson Research och Michael Östergren, ansvarig för JAS Gripen hos FMV. Det finns också en ordentlig uppställning av tekniker från Volvo som talar om självkörande bilar och den digitala fordonsrevolutionen. Det kanske är det intressantaste av allt.

Frukostseminarier
Mässan startar i princip klockan nio varje morgon, men det finns all anledning att komma en timme tidigare. Redan 08.15 börjar insläppet till frukostseminarierna och där talar både Pia Sandvik (onsdag) och Leif Östling (torsdag). Kom bara ihåg att anmäla på webben att ni tänker vara med.

Prisutdelning
Ingen mässa är komplett utan ett konstruktionspris. Vinnaren av Inission innovation award 2017 presenteras på onsdagen. De tre finalisterna är Tendo AB, H&E Solutions AB och CombiQ AB. Vinnaren får produktionstjänster till ett värde av upp till en miljon och konsulttjänster till ett värde av upp till 250 000 kronor.

En noggrannare beskrivning av de tre finalisterna finns i en separat artikel. En intressant detalj är att en av dem (H&E Solutions AB) faktisk var vinnare av studentkategorin av förra årets Swedish Embedded Award. Sedan dess har projektet tagit steget över till kommersiell verksamhet.

Finns på plats
Elektronikmässan 2017 i Göteborg är intressant och viktig. Jag har tjatat länge om hur viktig bilindustrin är för elektronikindustrins framtid, så för min egen del finns jag naturligtvis på plats. Elektronik i Norden ställer ut och vi tar som vanligt med oss kaffebryggaren.

Nej, nu börjar det gamla dåliga skämtet om att ”min avbrutna arm värker oavbrutet” bli alltför verkligt. Det får bli en kort krönika igen.

Vi ses i Göteborg.

2 Responses to “På onsdag är det dags”

  1. Aldrig funderat på automatlåda?

  2. elbil?

Leave a Reply