Brott lönar sig inte

Man kan säkert göra sig en hacka på att sälja fejkade utsläppsrätter, men jag lovar – det finns inga fördelar med att bryta armen. Dumt nog testade jag igår och det är inget att rekommendera.

Så det får bli en kort krönika idag. Både för att jag skriver sakta med bara vänster hand och för att högerarmen vill svullna under gipsen när jag jobbar, Det känns inte så bra.

Men, nog med självömkande. Jag går hellre över till avdelningen goda råd. Det känns bättre än att bara erkänna att man klantat sig totalt.
För visst är det märkligt. Om man råkar göra ett riktigt smaskigt korrfel i en artikel så kan man vara säker på att det hamnar i rubriken. Allra helst på förstasidan och gärna högst upp. Ögonen slinter när man ”skall bara”.

I går ”skulle jag bara” gå över till andra huset och hämta ett verktyg. Inget kan ju hända på trettio meter, så det borde räcka bra med ett par gamla blankslitna sandaler som stod lämpligt till. Och även om man skulle råka halka – inte tusan råkar väl handen gå rakt in i stenväggen.

Borde ha använt huvet
Att använda bra skor när det är halt är lika viktigt som att inte göra på vinterväg med blankslitna sommardäck. Det har jag sagt till mina ungar massor av gånger. Men goda råd är så tråkiga.

Det enda riktigt ”roliga” goda rådet jag hört kom från SVTs ”Anslagstavlan”. En kille hade blivit av med foten (naturligtvis inte ett dugg roligt) när han rensade snöslungan med foten utan att stanna motorn. Den hejdlösa repliken var: ”Jag blev av med foten för att jag inte tänkte mig för – jag borde ha använt huvet”. Inslaget kördes två vintrar i rad.

Ingen mer skridskoåkning i vinter
Nåväl, det blir varken skidor eller långfärdsskridsko för mig  resten av säsongen. Inte särskilt mycket snickrande heller på ett tag. Men förhoppningsvis skall webben, nyhetsbreven, mässan i Göteborg och mässan i Nürnberg gå som planerat. Om än lite långsammare och klumpigare.

Men kom ihåg – göm undan sandalerna och trätofflorna under vintern. Att spara 30 sekunder kan bli dyrt och jobbigt.

Brott lönar sig inte.

2 Responses to “Brott lönar sig inte”

 1. Beklagar, Göte!

  Jag skall åka till landet nästa vecka och tar åt mig av Ditt råd och ställer undan trätofflorna…!
  MVH
  Peder

 2. Aj. Oj.
  Hoppas på snabb läkning utan komplikationer.
  Saknar redan din blogg.

Leave a Reply