Nästa vecka är det dags

Tiden går fort och det är nu mindre än en vecka kvar till Embedded Conference Scandinavia. Det hela startar tisdag den 22 november 09.00 och slutar onsdag den 23 november 17.00. På tisdagen är det kanske säkrast att låta bilen stå, eftersom branschmingel och embeddedprisutdelning startar 17.00 och håller på ett bra tag.

Största embeddedkonferensen
ECS har vuxit stadigt under de tio år som konferensen funnits. Flytten till Kista innebar ett extra skutt och nu är faktiskt ECS Europas största renodlade embeddedkonferens. Det kunde vi knappast tro den där gången på Elektronik i Nordens redaktion, när de första riktlinjerna ritades ut.

För så var det faktiskt. Branschen behövde en konferens och Elektronik i Norden fungerade som en samlingspunkt, tillsammans med branschföretagen och branschföreningen Svensk Elektronik. Det hela hade redan startat med pristävlingen, Swedish Embedded Award, men först med Embedded Conference Scandinavia fanns allt på plats.

Öppen prisutdelning
Embedded Conference Scandinavia och Swedish Embedded Award var redan från början tätt sammankopplade och de nominerade företagen och studenterna har alltid funnits med som utställare på konferensen. Så även i år.

Hittills har prisutdelningen för Swedish Embedded Award skett under en separat middag/fest på kvällen den första konferensdagen. Men det är något som ändras från och med i år. Nu hålls i stället prisutdelningen på mingelfesten för alla besökare och utställare. Det här sker direkt efter konferensens slut första dagen (ca 17.00) och mingelfesten blir alltså betydligt mera omfattande än tidigare. Swedish Embedded Award är en stor och viktig pristävling.

Fordon ger fart
Årets konferens är den största hittills. Antalet seminarier är större än tidigare, antalet utställare på utställningsdelen är större och antalet förregistrerade besökare är större än tidigare. Det ser alltså ut att bli en bra konferens.

Dessutom pekar allt på att embeddedmarknaden är på väg att expandera och förändras och den viktigaste orsaken till det ser vi inom fordonselektroniken.
Den här utvecklingen går snabbt och märks just nu mest i ett stort antal företagsköp och samarbeten. Qualcomms köp av NXP var en ögonöppnare för många. Siemens köp av Mentor häromdagen visade också vad som är på gång. Fordonselektronik och fordonsmjukvara har alla möjligheter att lyfta embeddedindustrin på ett sätt som var svår att förutse för ett par år sedan.

Eget spår
På Embedded Conference Scandinavia kan den som så vill ägna sig till hundra procent åt fordonsteknik. Ett helt spår är dedicerat åt fordonsmjukvara och där diskuteras alla de kritiska frågorna om säkerhet och programmering av autonoma system. Här finns all anledning att hänga med.

Över huvud taget är några timmar eller ett par dagar på ECS väl spenderad tid. Speciellt som allt är gratis. Till skillnad från många andra konferenser i den här klassen är faktiskt allting gratis. Det gäller till och med lunchmackorna och mingelchampagnen. Det är egentligen ganska märkligt.

Vi ses på ECS
Den som vill byta några ord med mig eller någon annan på Elektronik i Norden är välkommen till vår monter, precis efter ingången. Vi har dessutom kaffebryggaren igång hela dagen med gratis kaffe. Precis som vanligt.

Vi ses på Embedded Conference Scandinavia.

Leave a Reply