Embeddedpris, embeddedkonferens och embeddedspecial

I morgon går det officiella startskottet för embeddedpriset och embeddedkonferensen. Då presenteras alla tävlingsbidragen och deltagarna finns tillgängliga på ett och samma ställe för att visa sina produkter och svara på frågor.

Och inte heller i år tänker jag gå ut med någon information i förväg. Detta trots att jag, precis som andra tidningar, har fått pressmaterialet med deltagarpresentationen i förväg. Det skulle förresten vara speciellt fånigt med tanke på att jag faktiskt har skrivit presentationen.

Embeddedspecial
Däremot hade jag nog tänkt att lägga lite extra krut på årets embeddedspecial (EiN Embedded Technology Special). För det blir faktiskt en sådan i år också, för elfte gången.

Visserligen har vi slutat att ge ut Elektronik i Norden i pappersvariant, men embeddedspecialen känns fortfarande vettig att göra. Eller rättare sagt – vi blev ombedda av tillräckligt många att göra en specialtidning i år också. Tidningen kommer alltså att skickas ut före embeddedkonferensen och den kommer att finnas tillgänglig på konferensen. Och den kommer förstås att finnas i PDF-variant på webben, precis som vanligt.

Över gränsen
Embeddedpriset, embeddedkonferensen och embeddedspecialen verkar vid det här laget ha kommit över en kritisk gräns. De första tre åren handlade det mesta om att ”sätta priset på kartan”. Då delades priset ut på elektronikmässorna och embeddedkonferensen var fortfarande bara en förhoppning. Men 2006 var det dags för första konferensen och några år därefter var det dags att utvidga från en till två dagar.

Nu är både embeddedkonferensen och embeddedpriset väl etablerade. Flytten till Kista gick alldeles utmärkt och konferensen ser ut att ha hittat en form som fungerar bra, både för besökare, talare och utställare. Så länge man undviker ”övermod” lär embeddedkonferensen kunna fortsätta att växa och ge information till konstruktörer i hela Sverige.

Träffas
För så är det ju. Visst går det att göra mycket över Internet, men ibland måste man ändå träffas ”på riktigt”. Embeddedkonferensens ganska enkla (och billiga) form är suverän för att snabbt knyta kontakter och utbyta information – till exempel över lunchen eller över en kopp kaffe. Det är svårt att fixa på Facebook.

Leave a Reply