Dåliga och bra idéer

Hur kan man komma på tanken att stjäla ett tåg? Tja, tidigt i morse tyckte tydligen en städerska på Saltsjöbanan att det var en bra idé. Åkturen slutade först efter att tåget i hög fart hade pulvriserat de stoppanordningar som finns i slutet av banan, åkt sådär 30 meter utan räls och trängt in några meter i ett hus. Det här måste nog klassas som en riktigt usel idé.

För min egen del har det inte blivit någon spårtrafik idag. Det har bara blivit några varv med snöslungan. Snön vräker visserligen inte ner, men ett tätt och jämnt snöfall har ändå ökat på snödjupet med ett par decimeter. Då fanns det fortfarande ett par decimeter sedan före jul, så Stockholm har sannerligen fått sin beskärda del av snö i år.

All teknik på webben
Annars har det mesta handlat om webben och hur man på ett vettigt sätt skall få in Elektronik i Nordens teknikdel på webben. I går gick vi ”live” med ett delvis nytt utseende, där länkarna till alla teknikartiklar finns samlade i vänsterspalten.

De senaste dagarna (helgen) har gått åt till att lägga in (nästan) alla förra årets temaartiklar i ”vanlig” HTML-form. Tidigare har det ju gått att läsa papperstidningen i PDF-form och Flash-form, men för att få allt sökbart och hanterbart ”på riktigt” måste artiklarna in i publiceringssystemet.
Så nu är det bara att klicka på de olika teknikområdena. Alla de områden som funnits i tidningen finns nu på webben och vi fortsätter att fylla på på samma sätt som tidigare. Varje månad har vi två ”Månadens tema”, men till skillnad mot förr är också alla andra områden tillgängliga hela tiden. Det hela är faktiskt inte alls dumt (tycker jag).

Att jag sedan blev sittande med uppåt ett sjuttiotal artiklar och över fem hundra bilder, bara för 2012 års temor – tja det är sådana smällar man får ta. Tanken är att dessutom stoppa in ytterligare ett par års temaartiklar, men det får gå efter hand.

Hör av er
Nu börjar i alla fall en hel del av ändringarna att märkas på allvar. Under veckorna som kommer blir det många fler, men ett bra tag till kommer det säkert att finnas kvar referenser till papperstidningen och annat som inte längre gäller. Jag hoppas ni står ut med det. Det allra bästa är förstås om ni skickar ett mail eller ringer och berättar om dumheter som ni hittar.
Samma sak gäller önskelistor eller idéer om sådant som skulle kunna göras bättre. Jag kan inte lova att allt blir implementerat, men möjligheterna är betydligt större nu än tidigare.

Leave a Reply