Största embeddedkonferensen

Tiden går fort och det är nu mindre än tre veckor kvar till Embedded Conference Scandinavia, Europas största renodlade embeddedkonferens. Det hela startar tisdag den 7 november 09.00 och slutar onsdag den 8 november 17.00. På tisdagen är det säkrast att låta bilen stå. Då blir det branschmingel och prisutdelning för Swedish Embedded Award 2017. Det hela startar 17.00 och håller på till 19.00.

Största embeddedkonferensen
ECS har vuxit varje år under de elva år som konferensen funnits och är nu Europas största renodlade embeddedkonferens. Det kunde vi knappast tro den där gången på Elektronik i Nordens redaktion, när de första riktlinjerna ritades ut.

För så var det faktiskt. Branschen behövde en konferens och Elektronik i Norden fungerade som en samlingspunkt, tillsammans med branschföretagen och branschföreningen Svensk Elektronik. Allt började med pristävlingen, Swedish Embedded Award, men först med Embedded Conference Scandinavia fanns allt på plats.

Prisutdelning första dagen
Embedded Conference Scandinavia och Swedish Embedded Award var redan från början tätt sammankopplade och de nominerade företagen och studenterna har alltid funnits med som utställare på konferensen. Så även i år.

Den första utställningsdagen svävar alla de nominerade företagen studenterna fortfarande i ovisshet om vem som kommer att vinna studentpriset, företagspriset och IoT-priset (nytt för i år). Men på mingelfesten klockan 17.00 är det dags att avslöja vinnarna. Och på konferensens andra dag kan vinnarna stoltsera med sina utmärkelser.

I år är faktiskt det femtonde året som Swedish Embedded Award delas ut och under de här åren har vi sett 150 nominerade projekt. De har givit en ganska fantastisk bild av teknikutvecklingen under femton år.

Fordon ger fart
Årets konferens är som sagt den största hittills. Antalet seminarier är större än tidigare, antalet utställare på utställningsdelen är större och antalet förregistrerade besökare är större än tidigare. Inte minst är det internationella intresset större än någonsin. Det ser alltså ut att bli en bra konferens.

Vi ser också en fortsatt tillväxt inom embeddedområdet. Fordonselektroniken utvecklas snabbt och på IoT-området händer massor. Det gör också att säkerhetsfrågorna kommit i fokus som aldrig förr. Samspelet mellan säker hårdvara och säker mjukvara är ett viktigt ämne.

Sex parallella spår
På Embedded Conference Scandinavia kan alla skapa sitt eget program. Konferensen har sex parallella spår och det finns all anledning att lägga upp ett eget schema för att få maximal nytta av utbudet.

Men det är förstås viktigt att också utnyttja tiden till att träffa företag och knyta kontakter. Utställningsdelen ligger strategiskt centralt och har fler utställare än någonsin.

Över huvud taget är några timmar eller ett par dagar på ECS väl spenderad tid. Speciellt som allt är gratis. Till skillnad från många andra konferenser i den här klassen är märkligt nog allting gratis. Det gäller till och med lunchmackorna och mingelchampagnen.

Vi ses på ECS
Den som vill byta några ord med mig eller någon annan på Elektronik i Norden är välkommen till vår monter. Den ligger direkt efter ingången och kaffebryggaren är igång hela dagen. Precis som vanligt.

Vi ses på Embedded Conference Scandinavia.

3 Responses to “Största embeddedkonferensen”

 1. Göte,
  onsdag den 23 november (2017) existerar inte i min almanacka. Jag antar att Du menar den 8 november och förstår då rakt inte varifrån Du fick den 23:e… Alzheimer light?
  MVH
  Peder

 2. Hej Peder

  Ja, det blev en märkligt lång embeddedkonferens i år (jag har ändrat nu).

  Och det är nog inte Alzheimer light, utan snarare den alltför vanliga klippa/klistra-demensen. Det är så lätt att plocka ett stycke från förra årets text för att vara säker på att allt kommer med. Sedan gäller det bara att ändra datum och år och där kan det bli fel. Förra året gick konferensen 22-23 november.

  Det här märks förresten överallt nuförtiden. Man låter en mall ligga kvar, för att inte missa viktiga grunddata. Därför heter SVTs intervjuoffer ibland Namn Namnsson och pressreleaser om händelser som återkommer årsvis har väldigt ofta fel årtal.

  Det jobbiga är att den här selektiva demensen är omvänt proportionell mot viktigheten. De riktigt grova felen brukar hamna i rubriken, på förstasidan eller på löpet. Av någon märklig anledning verkar korrekturläsningen fungera bättre för löpande text än för rubriker och bildtexter.

  Men nog med undanflykter – jag klantade mig helt enkelt. Tack för att du påpekade felet.

  /göte

 3. …allt enligt lagen om tingens maximala djävlighet… Vi ses över en kopp java!
  MVH
  Peder

Leave a Reply