Fortsatt ökning för ECS

Jodå, det blev en ökning i år också. Embedded Conference Scandinavia fortsatte uppåt, även om man inte riktigt nådde fram till målet på 2 000 besökare.

Men 1 913 dagsbesök är sannerligen inte illa det heller. Det mesta fungerade också alldeles utmärkt, även om dagens sista talare på stora scenen var i full gång samtidigt som utställarna packade ihop sina montrar. Mässan ville ha bort utställarna så snabbt som möjligt efter 16.00 och ingen hade riktigt tänkt på att ett av konferensspåren låg i utställningslokalen.

Brett program
Annars verkade allt gå hur smidigt som helst och så vitt jag kunde avgöra var både besökare och utställare nöjda. Konferensprogrammet var alldeles utmärkt och med sex parallella spår fanns det något för alla.

Jag skulle helst ha velat lyssna på alla seminarier, men så blev det förstås inte. Vår monter var välbesökt och för oss är ECS ett viktigt forum för att träffa läsare och diskutera tidningens roll i branschen. Jag får väl försöka läsa så många presentationer som möjligt i efterhand i stället.

Intressanta projekt
De tolv bidragen till Swedish Embedded Award hade som vanligt var sin monter och attraherade många besökare. Här är det kanske dags att tänka ett steg längre och satsa mer på att locka finansiärer och industrifolk.

För hur mycket vi än talar om företagande och riskkapital är ändå steget alltför långt mellan teknikutvecklarna och finansiärerna. Många utomordentliga produktidéer dör i onödan på grund av dålig finansiering och utebliven hjälp med industrialiseringen. Det gäller inte minst studentprojekten, där steget är allra störst.

Jag är nöjd
För egen del fungerade i alla fall planeringen ganska bra i år. Jag slapp att springa iväg för att köpa mer kaffe och både koppar och kakor räckte till. Det berodde inte på färre besökare, utan på att vi tagit till ordentligt redan från början.

Som vanligt är det också vansinnigt kul att träffa så många från branschen. Telefon och email är nog bra, men det finns trots allt inget som kan ersätta möten ansikte mot ansikte. Med sitt kompakta format är ECS en ganska fantastisk mötesplats.

Så jag är väldigt nöjd, om än lite trött.

Leave a Reply