Mässa eller influensa

Om några timmar borde jag sitta på flyget till München, men det planet får gå utan mig. Jag fortsätter att hosta och snörvla på hemmaplan i stället.

Så det blir varken Productronica, DVCon eller presskonferenser för mig den här veckan. Inte Elmia Subcontractor heller förresten, trots att det är en mässa väl värd att besöka.

Allt på en gång
Men visst är det lite synd att så mycket skall hända samtidigt. Att DVCon-konferensen krockar med Productronica spelar kanske inte så stor roll för de två mässorna/konferenserna, men jag skulle helst vilja besöka bägge. Och att Elmia Subcontractor krockar med Productronica är verkligen synd, eftersom de attraherar samma utställare och samma besökare.

För min egen del blev det alltså ett diplomatiskt ”ingen av dem” till slut. Men det var inte Lufthansas pilotstrejk som ställde till det, utan ett elakt virus. Även om det faktiskt är fullt möjligt att mitt plan dessutom blir inställt i sista stund.

Mycket i vår
I slutet av veckan, när Elmia, Productronica och DVCon är över, väntar i alla fall en period utan alltför många mässor och konferenser. Så vitt jag kan se är det ganska tomt fram till tidigt i vår. Men då blir det desto mer i stället.

Det börjar med Embedded World i Nürnberg och Mobile World i Barcelona. Mobile World startar den 22 februari och Embedded World en dag senare. Som vanligt krockar de bägge mässorna i tid, så det gäller att välja mellan Nürnberg och Barcelona. Det blir nog Nürnberg som vanligt för mig.

I början av mars borde det egentligen vara dags för ECS Syd i Malmö igen, men så blir det inte eftersom det är ett ”S.E.E.-år”. Däremot drar DATE-konferensen igång den 14 mars. I år hålls konferensen i Dresden och dit är det ju faktiskt hyfsat lätt att ta sig (mycket enklare än till Grenoble). Jag har inte besökt DATE-konferensen på ett par år och kanske det är dags igen.

S.E.E. i april
Den 19 april är det i alla fall dags för S.E.E., Scandinavian Electronics Event. Här blir det garanterat tre dagar i Kista, med egen monter och rubbet. S.E.E. hålls bara vartannat år, så det är den självklara mässan/konferensen för 2016. Jag lovar att återkomma med väldigt mycket mer om S.E.E.

Sommar och DAC?
Efter S.E.E. behövs det nog en lite lugnare period och det ser faktiskt ganska lugnt ut fram till sommaren. Eventuellt drar jag över till DAC i Austin i början av juni, men det visar sig. DAC är en bra konferens, men Austin (årets plats) är lite i varmaste laget för min smak.

ECS och Electronica
Sedan är det hyfsat lugnt fram till i början av november, då det är dags för embeddedkonferensen, Electronica och Elmia Subcontractor. 2016 är alltså ett Electronicaår, med allt som det drar med sig. Att ha Electronica veckan efter embeddedkonferensen blir säkert lite jobbigt, men herregud – det är ju ett år fram tills dess.

Helt klart är i alla fall att varken mässor eller konferenser har spelat ut sin roll. Det märktes om inte annat på den kraftiga ökningen av antalet besökare på embeddedkonferensen. Virtuella möten är nog bra, men då och då behöver man träffa folk ”på riktigt”.

Synd bara att det skall vara så svårt att slippa elaka virus i verkligheten också.

Leave a Reply