Elektronik 2015 blev bra

Elektronikutställningar i Göteborg brukar fungera och det gäller helt klart Elektronik 2015 också. Efter halva tiden verkar de flesta både besökare och utställare nöjda och mer kan man ju inte räkna med.

Tidig frukost
Elektronik i Norden och Embedded Gothenburg inledde mässan med ett frukostseminarium om Internet of Things och det blev ett omedelbart kvitto på att det hela fungerade. Trots att seminariet startade uppemot en timma före officiell öppningstid blev det fullsatt. Lite förvånande och väldigt positivt.

Över huvud taget har seminarieprogrammet fungerat bra. Modellen att lägga seminarieverksamheten på utställargolvet är enkel och bra. Förutsättningen är förstås att ljudanläggningarna fungerar, men det har inte varit några problem. Enda problemet för min egen del är att jag inte kunnat besöka så många seminarier som jag skulle ha velat.

Vått och blåsigt
Det mesta har alltså fungerat bra och att vädret är blött och blåsigt kan man knappast lasta mässarrangören för. Inte heller att min 3G-router lade ner verksamheten, så att jag bara har kontakt med Internet så länge jag är på mässan. Det är för övrigt förklaringen till att det här brevet kommer ut en dag för sent.

Jag återkommer på torsdag med mer intryck från mässan. Men hittills ser det mesta ut att ha fungerat alldeles utmärkt.

2 Responses to “Elektronik 2015 blev bra”

  1. Ingen smartphone som kan sättas som WiFi hotspot?
    Det är ju annars reservlösningen för det mesta när inget annat funkar. Kommer ihåg första gången jag provade, det vart strömavbrott på jobbet och jag tog min bärbara och fortsatte att jobba med telefonen som hotspot till mig och några kollegor. Minns fortfarande hur enkelt och smidigt det var och att ”det bara funkade”.

  2. Hej Limpan
    Så brukar jag också göra, fast med min lilla ”Androidpadda”. Men jag har fixat lite med mina abonnemang och resultatet blev att paddan inte längre har 3G-kommunikation och SIM-kortet i min gamla T39 inte passade i min nya smartphone (ett snäpp för stor). Så ett huvudspår och två reservlösningar räckte inte den här gången. Lätt att fixa, men inte där och då.
    Så kan det gå
    /göte

Leave a Reply