Full fart igen

Så här en vecka in augusti är det väl bara att inse att både högsommar och semestertid är på väg att ta slut. Visserligen gick resten av Europa just på semester, men åtminstone i Sverige är det fortfarande juli som gäller.

Och jag tänker faktiskt inte stämma in i klagokören om det ”usla vädret”. Jag har varit i Sverige ända sedan jag kom hem från Design Automation Conference (i San Fransisco) i början av juni och det har varit härligt. Kanske inte så mycket bad och paddling som jag önskade, men man kan ju inte få allt. Och det har inte varit några som helst problem med vattenbrist och torka.

Ett problem med fuktigt väder kan förstås vara mygg och knott. Delar av Sverige har tydligen haft fantastiska mängder av bådadera, men också här har jag klarat mig riktigt hyfsat. Mina myggfällor (Dags för myggöl igen) ser ut att fungera riktigt bra, åtminstone för mygg. Knotten verkar svårare, men de brukar lägga ner verksamheten ganska snart efter midsommar (åtminstone i de delar av Blekinge där jag brukar vara så års). Sedan skulle jag (och säkert många med mig) uppskatta ett bra ”recept” på en billig fästingfälla.

Jag klassar mig visserligen som naturvän, men det finns djur som jag har svårt att uppskatta. Jordgetingar är till exempel inte särskilt kul, även om bålgetingar är helt OK (jättestora, vackra och inte särskilt aggressiva). Och råttor är inte roliga. I början av sommaren packade vi upp en studsmatta som vi köpte i höstas. Då visade det sig att en råttfamilj flyttat in och käkat upp delar av skyddet.

Jag tror inte att det var samma råttfamilj som i ett uthus lyckades hitta en gammal förpackning med laxermedel (kvar efter min svärmor). Allt var uppätet och jag hoppas att effekten fanns kvar. Liten hämnd är också hämnd.

Jag sitter faktiskt fortfarande på vårt ställe i Blekinge och arbetar (mobilt bredband är en fantastisk uppfinning). För ett ögonblick sedan svepte en förvånansvärt stor rovfågel förbi fönstret på bara några meters avstånd. Den senaste skogspromenaden i går kväll visade massor av spår från vildsvin, älg och rådjur. Och det är en halv kilometer fågelvägen till närmaste granne.

Nej, nu får det vara slut på naturromantiken. I kväll bär det (nog) av till Stockholm igen. Trots allt finns det en hel del som inte går att göra på distans, även om videokonferenser via Skype fungerar hyfsat bra.

Vad är det då som händer under hösten? Ja, förutom de vanliga elektroniknyheterna och den vanliga tidningsproduktionen är det minst tre stora händelser som sticker ut. Embedded Conference Scandinavia och Embedded Award ligger mig förstås speciellt varmt om hjärtat, både för att jag varit med från allra första början och för att bägge har utvecklats på ett så positivt sätt. När vi delade ut första priset för tio år sedan var det svårt att tro. Idag är kombinationen embeddedkonferens och embeddedpris en verkligt stor händelse och en viktig träffpunkt för branschen. I år hålls förresten konferensen 2-3 oktober i Victoriahallen på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det är samma ställe som förra året och det fungerade väldigt bra då.

Sedan är det ”Electronica-år” i år, så i mitten av november bär det av till München för några dagars jättemässa. Electronica fortsätter att vara en stor händelse och inget tyder på att det skall ändras (trots att komponentmässorna i t ex Storbritannien och Frankrike mer eller mindre försvunnit). Så det är bara att se till att ”Electronica-skorna” är bekväma. För övrigt samma skor som används på Embedded World i Nürnberg.

Det lär med andra ord inte vara något problem att hitta saker att göra i höst.

Leave a Reply