S.E.E. fungerade

Klockan är strax efter sju på morgonen och jag sitter i vår monter på S.E.E.-mässan i Kista. Sista mässdagen drar igång om en dryg timme, men redan nu står det klart att det hela fungerade. S.E.E. blev tillräckligt bra och det kom tillräckligt många besökare. Den andra och viktigaste mässdagen kom mer än två tusen besökare.

Det här låter kanske inte så fantastiskt för alla de som var med på åttio- och nittiotalet, då totala antalet besökare på en mässa kunde närma sig 15 000. Men, med Internet och andra kommunikationsvanor har det snarare varit en fråga om det var möjligt att anpassa verksamheten till dagens krav. Och man verkar idag ha hittat sin form. Lagom stor ytor, rimligt stora montrar och väl fungerande seminarier. Riktigt bra faktiskt.

Men, det är klart – nog skall det bli skönt att få komma hem och slänga sig i soffan i kväll. I tre dagar har nu schemat varit – upp före fem på morgonen, hämta några hundra frallor runt sextiden hos bagarn och smita in genom mässans grindar strax före sju. Trött blir man, men kul är det.

Viktigt att träffas
Och det är bara att inse, det finns inget som kan ersätta det personliga mötet. Mycket av det som gjordes på mässorna för tio eller tjugo år sedan görs numera på webben, men det är viktigt att träffa kollegor, kunder och branschvänner ”på riktigt”. Då går det knappast att slå mässan. Tiden förändras och mässorna med den. Men i sin nya roll lär vi fortsätta att träffas på det här sättet.

Kom till oss
Fram till klockan fem i dag står portarna öppna, så passa på att ta en tur in till Kistamässan innan det stänger för den här gången. Och kom då ihåg monter C07:50. Där finns vi och där finns kaffe och till och med en tårtbit om du kommer förbi 10.00, 13.00 eller 15.00. Våra jubileumstårtor är fantastiskt goda och vi har gott om kaffekoppar kvar, trots att vi redan gjort av med mer än 1 200 koppar.

Välkommen till vårt tjugoårsjubileum.

One Response to “S.E.E. fungerade”

  1. Kan inte annat än hålla med om att tårtan var riktig grym! Tack!

Leave a Reply