Om Oss

Elektronik i Norden

Viktiga verktyg för Nordens elektroniker
Elektronik i Norden har sedan starten 1992 som mål att vara den viktigaste informationskällan för Nordens yrkesverksamma professionella elektroniker. Vårt ursprung är Modern Elektronik där många av oss arbetade. Vi skriver bl.a. om Komponenter, Konstruktion, Test&Mät, Systemkomponenter, Embedded Technology både hård och mjukvara, Produktionsteknik. Vi publicerar även flera Översikter inom teknikområdena. En distribuerad upplaga på idag över 26 200 personligt adresserade exemplar och där 25 638 (Nov 2007) har dokumenterat sitt önskemål om ett personligt exemplar visar vår position som Norden största facktidning inom elektronik. TS-redovisningen för helåret 2006 fastställde 25 000 mottagare med eget exemplar. Detta visar också att behovet av en viktig faktakälla behövs och att inriktningen av vår information är korrekt. Kombinationen av nyheter, analyser och tunga tekniska artiklar är uppskattad och nyttig. Och en utgivning varannan vecka gör att nyheter inte hinner bli gamla.

Att tidningen mycket tidigt lanserades i hela Norden har också visat sig vara ett lyckokast. Samarbetet mellan de nordiska elektronikföretagen ökar stadigt och det räcker att titta på Öresundsområdet för att se hur framtiden växer fram. Norden är en naturlig region med lång historisk och kulturell förankring.

Ständigt nya steg, och nu tar vi nästa i Cyberspace
Men det finns områden som kan förbättras och det gäller framför allt interaktiviteten via Internet. Därför lanserade vi i januari 2007 vår papperstidning i bläddringsbart utförande på nätet och 2008 lanserade vi vår nya hemsida, administrerad från Sverige, med tonvikt på interaktivitet och personlighet. Den förstärks via bloggar och diskussionsfora och vi gör det också möjligt att kommentera direkt i den elektroniska ”papperstidningen”. Korta och snabba nyheter finns förstås också, både på hemsidan och i ett Veckobrev. Du kan prenumerera på nyhetsbrevet här.

Vi är som vanligt intresserade av kommentarer och redaktionella bidrag. Hör av dig till någon av redaktörerna eller till redaktionen@elinor.se

Göte Fagerfjäll
Huvudredaktör, webb-ansvarig

Comments are closed.