S.E.E. blir inget skämt

Det är alltid säkrast att göra en extra koll på pressreleaser som kommer in den första april. Visst tänker Micronic Mydata byta namn till Mycronic. Och de nya kondensatorerna från TDK verkar OK de också. Men ätliga pizzakartonger och brittiska bilar som tankas med te – jag är skeptisk.

Ärligt talat hade jag väl funderat på att lägga in ett litet aprilskämt jag också, men efter de senaste veckornas händelser på Krim känns det svårt att ”toppa” Putin. Så jag låter nog verkligheten fortsätta att leverera de bästa skämten. Förresten vräker det just nu ner snö (eller om det är hagel). Och ännu en sovande lastbilschaufför med hög last har dundrat in i en alldeles för låg tunnel (den här gången vid Slussen). Det är inte bara den politiska verkligheten som har tvivelaktig humor.

Det drar ihop sig till S.E.E.
Annars är det väldigt mycket som handlar om S.E.E. just nu. Nästa vecka slås portarna upp för årets största ”elektronikhappening” i Sverige.

Vi finns givetvis på plats som vanligt (Monter C08:52)och ni är alla välkomna både till vår egen monter och tvärsöver till den monter där frukostfrallorna och kaffet serveras (hos Branschorganisationen Svensk Elektronik).

S.E.E är en stor och viktig händelse, så jag förutsätter att de flesta tar sig tid att komma dit. För alla elektroniker som arbetar i Kistaområdet är det löjligt enkelt. S.E.E. hålls även den här gången på Kistamässan, på några minuters promenadavstånd från de största arbetsplatserna.

Nästan lika lätt är det för alla som kommer med tåg eller flyg. Från Centralstationen är det lätt att ta tunnelbanan eller pendeltåget till Kista (station Helenelund med pendeltåget) och sedan promenera några minuter. Från Arlanda går det numera att ta pendeltåget, hoppa av vid Helenelund och promenera fem minuter.

Det mesta fungerar, bara man inte hoppar in i första bästa taxi, utan att kolla priset först. Då riskerar man att bli uppskörtad på det mest otroliga sätt. Här kan vi verkligen tala om aprilskämt.

Bidrag till embeddedtävlingen
Till slut – det drar ihop sig för ansökningarna till Swedish Embedded Award. Alla som vill vara med och tävla måste ha sina ansökningar klara före 16 juni.

Det är faktiskt elfte gången som embeddedtävlingen hålls och genom åren har vi i juryn fått se massor av intressanta konstruktioner. Härom veckan bläddrade jag igenom alla de nominerade bidragen sedan starten och det är en ganska fantastisk samling.

Årets tävling har samma upplägg som tidigare. I första uttagningen nominerar vi fem eller sex studentbidrag och lika många bidrag från företag. De här bidragen tävlar sedan i tre kategorier: Student Award, Enterprise Award och Micro/Nano Award. Det vinnande studentbidraget får 50 000 kronor och massor av ära, medan det vinnande företagsbidraget får nöja sig med äran. Mikro/nano-priset går till det bidrag, studentbidrag eller företagsbidrag, som på bästa sätt använder mikro/nano-teknik i sin konstruktion.

2 Responses to “S.E.E. blir inget skämt”

  1. Hmm, Göte. Har du problem med att 97% på Krim vill tillhöra Ryssland?
    Själv är jag mer orolig för att Ukraina nu har en regering som tillsatts genom en statskupp. En regering där nazistpartiet Svoboda dessutom ingår. Och att vi har en utrikesminister som hyllar denna statskupp!

  2. Hej Daniel
    Ditt (och Putins) resonemang är intressant och kan leda väldigt långt (till exempel ledde det till andra världskriget). Kanske det var därför som i stort sett alla länder kom överens om att inte inte acceptera den vägen. Eller det kanske är dags för Sverige att ta en närmare titt på Finland och Norge? Eller för Danmark att titta närmare på Skåne och Blekinge? Eller…….

Leave a Reply