Dags för mässor och konferenser

I slutet av februari är det dags för den stora embeddedmässan Embedded World i Nürnberg. I mars kommer EDA-mässan DATE i Dresden och i början av april slår S.E.E. Scandinavian Electronics Event upp portarna i Kista. Vårens mässprogram är ovanligt välfyllt.

Den som tycker om att gå på mässor har en intressant vår att se fram emot. Redan den 25 februari är det dags för årets stora embeddedmässa, Embedded World. De senaste åren har den vuxit till att täcka inte bara embeddedprodukter, utan också halvledare och konstruktionsverktyg. Årets keynote har rubriken ”Securing the Internet of Things” och det visar ganska väl den fokus på lågeffekt och säkerhet som verkar vara den viktigaste trenden just nu.

Embedded World har expanderat kraftigt under ett antal år. Allt fler vill samlas under ”embeddedparaplyt” och det gör mässan till en utmärkt plats för alla som vill se vad som händer på embeddedmarknaden och knyta internationella kontakter. Att Embedded World återigen går samtidigt med Mobile World i Barcelona är förstås ett problem, men jag väljer utan några längre funderingar Nürnberg framför Barcelona. Detta trots att vädret brukar vara bättre i Barcelona.

DATE visar EDA-tekniken
DATE-konferensen har ibland hamnat lite i skymundan, delvis i konkurrensen med DAC och delvis för att EDA tappat en del fokus. Det är faktiskt synd. DATE är kanske inte någon jättestor mässa, men det är en magnifik konferens med ett synnerligen digert konferensprogram. I år hålls dessutom DATE i Dresden och dit är det hyfsat lätt att resa.

DATE slår upp portarna 24 mars och konferensen är helt klart värd ett besök för den som vill veta vad som händer inom EDA, ASIC, SoC och FPGA.

S.E.E. så klart
8 april är det dags för den stora skandinaviska elektronikmässan/konferensen S.E.E. Scandinavian Electronics Event. Den går av stapeln vartannat år i Stockholm och är förstås en självklarhet för elektronikintresserade. Numera hålls S.E.E. i Kista i stället för i Älvsjö och det är naturligtvis en stor fördel eftersom en så stor del av elektronikindustrin finns i Kista. Det är också betydligt lättare/närmare att komma till Kista från Arlanda.

Mer information om S.E.E. kommer vi att mata er med de närmaste veckorna och vi finns naturligtvis på plats.

Fortfarande viktigt
Mässor och konferenser är fortfarande viktiga, även om åttio- och nittiotalets jättemässor är ett minne blott. Idag verkar arrangörerna av mässor och konferenser ha hittat en fungerande modell, med kompaktare arrangemang, bra konferensprogram och fokus på viktiga ämnen. De gigantiska tvåvåningsmontrarna lyser med sin frånvaro, men det är väl ärligt talat inte så många som saknar dem.

Vi ses på mässgolven!

Leave a Reply