Succé redan första dagen

Första dagen av Embedded Conference är slut och jag är ordentligt trött. Men oj vilket lyft det blev med flytten till Kista!

Det är alltid osäkert att göra stora förändringar, även om vi var ganska övertygade om att flytten till Kista var bra. Men inte kunde vi tro att det skulle bli så här bra. Hela första dagen har det varit fullt av besökare i alla gångar och jag har nästan bara hört lovord om konferensen, utställningen och alltihopa. Det enda negativa var att mässan inte hade fixat kaffe till utställarna under uppbyggnadsskedet och det hade som tur var vi tänkt på. Fast det är klart – de kaffepaket som jag köpte i går (måndag) tog slut med rekordhastighet och det var bara att fixa nya så fort som bara var möjligt.

Att tisdagsvädret visade sig från sin allra vidrigaste sida spelade tydligen mindre roll. Ingen verkade välja att stanna hemma i stället för att sticka ut näsan i regnet och blåsten. Och det är väl i sig ett alldeles utmärkt betyg.

Fullt på konferensen
Jag gillar den här typen av konferens. Det har jag säkert berättat många gånger. Kombinationen av ett massivt konferensprogram, många utställare och enkla utställningsplatser (bord) är förvånansvärt effektiv. Förutsättningen är förstås att konferensdel, mat/fikadel och utställningsdel är samlade tätt tillsammans, men det är ju ganska självklart (även om många ändå missar redan där).

Embeddedkonferensen fungerade bra i Älvsjö och den fungerar ännu bättre i Kista. Antalet deltagare har vuxit år från år och så här på åttonde året ser det ut att bli ett ordentligt skutt uppåt. Det visar att konferensen har ”satt sig” och det är bra. Att antalet utställare också växer såpass kraftigt är förstås också viktigt, både för ekonomin och för möjligheterna att träffa alla de man vill.

Superteknik från DARPA
Jag hade inte en chans att lyssna på ens en bråkdel av de föredrag som jag ville lyssna på, men det är inte mycket att göra åt. I de flesta fall har jag fått nöja mig med andrahandsuppgifter – som har varit väldigt positiva.

Jag såg i alla fall till att lyssna på första dagens keynoteföredrag, där Dan Hammerstrom från DARPA berättade om hur man tänker förbättra prestanda för grafisk igenkänning med några hundra tusen gånger. Detta trots att vi verkar ha kommit till något av en processteknisk mur när det gäller att automatiskt förbättra effekt/prestanda-förhållandet med minskade geometrier. Vansinnigt intressant och jag fick ett halvt löfte av Hammerstrom att han skulle skriva om det här i Elektronik i Norden.

Vinnarna är utsedda
Kvällen avslutades förstås med fest och utnämnandet av vinnarna i Swedish Embedded Award. Jag kan väl inte påstå att det var några revolutionerande nyheter för min del. Vi i juryn gjorde ju valet för ett bra tag sedan. Men det är ändå en häftig tillställning och det är jättekul att äntligen få berätta för vinnarna att de vann. Och så här efter elva år har det hunnit bli en ordentlig merit att vinna Embedded Award.
Passa på att ta en extra titt på alla bidragen. De är verkligen värda att titta på!

Summerar på torsdag
Nu får det räcka för idag. De slutliga siffrorna får vänta till på torsdag. Sedan skulle det inte skada med ett par dagars semester, men det får nog bli ett par dagars röjning efter förra veckans storm (Simone) i stället. Den har ställt till det ordentligt nere i Blekinge. Så kan det gå.

Leave a Reply