Ännu är det sommar

En härlig sommardag till. Nu gäller att njuta av de sista sommarveckorna, för sedan börjar hösten (som också kan vara fin).

För så är det ju. Sommaren varar definitionsmässigt åtminstone augusti ut, trots att TV och radio har talat om höst i flera veckor. Och i Sydsverige, där jag sitter just nu, är det helt underbart, med blå himmel, värme och allt annat som hör en perfekt sensommardag till.

Embedded
Men visst drar det ihop sig till höst och framför allt är det viktigt att titta på vad som skall hända under hösten. Som vanligt är två av höjdpunkterna embeddedkonferensen (Embedded Conference Scandinavia) och embeddedpriset (Swedish Embedded Award). Embeddedkonferensen hålls i år 5-6 november, vilket är lite senare än vanligt. Den hålls också på Kistamässan, i stället för i Älvsjö som tidigare år. Priset delas ut på konferensen, precis som vanligt.

För min egen del (och säkert för många andra också) är det en klar fördel att embeddedkonferensen hamnar ett par veckor längre fram än vanligt. Juryarbete och allt annat som hör till brukar på ett effektivt sätt korta av sommaren i ”bakkant”. medan årets planering är betydligt vettigare.

En tidning blir det
I vanliga fall brukar också bli lite extra stressigt med att passa ihop den vanliga tidningsutgivningen med specialtidningen, Embedded Technology Special. Också det blir lite lättare i år.

För det blir faktiskt en pappersvariant av embeddedspecialen i år också. Pappersversionen av Elektronik i Norden är borta, men en specialtidning som Embedded Technology Special har fortfarande sin plats i tryckt form. Den är tänkt att se ut ungefär som vanligt och ni är som vanligt välkomna med nyheter och idéer. Jag återkommer snart med de slutgiltiga datumen.

Ut i skogen skall vi gå
Nej, nu får jag se till att bli färdig så att jag kan flytta mig utåt. I förrgår strosade vi runt i skogen i nästan fyra timmar (Blekingeleden börjar strax bortanför vårt ställe) och jag tänkte nog dra runt ett par timmar i dag också. Alternativt (eller dessutom) går det ju alltid att lägga sig i hammocken med en bärbarbar dator.

Det gäller ta mig tusan att njuta av allt det fantastiska som finns i närheten. Vi bor i ett land där naturen finns vid knutarna (också i Stockholm) och där det finns gott om plats för alla. Missa inte det!

Leave a Reply