Moderna tider

Jag tittade just på Chaplins sista stumfilm, Moderna Tider. Den har 72 år på nacken, men fungerar fortfarande som en symbol för det löpande bandet. Dagens Lean Production har ett betydligt bättre rykte, även om grunden är densamma. Det är tur, eftersom de flesta försök att skapa alternativ till det löpande bandet har visat sig vara ganska ineffektiva. Ett bra (dåligt) exempel på det var Volvos Uddevallafabrik på sjuttiotalet.
Nej, Lean Production och ständig förbättring verkar vara det bästa sättet att nå både en effektiv produktion och bra arbetsmiljö. Men det blir nog svårt att göra en lika bra film som Moderna Tider med utgångspunkt från Lean Production. Det får vi väl stå ut med.
Elektronik i Norden går också in i modernare tider. Vår hemsida har inte varit tillräckligt interaktiv och nu tar vi tag i problemet på allvar. Måndag 7 januari (i morgon bitti) drar vi igång en helt ny sida där vi tar hand om allt på egen hand.
Det är bara att inse att man måste ha total kontroll över sin egen Internet-verksamhet. Nya idéer måste kunna testas omedelbart, annars blir de inte genomförda. Och det måste gå att göra ganska stora förändringar snabbt.
Det har varit en lång resa sedan vi lanserade vår första hemsida för många år sedan. Vi har testat alla möjliga teknologier, men idag är det ramverk baserade på Open Source som gäller. Det känns bra, inte minst med tanke på hur mycket vi (mest janne) skrivit om Open Source de senaste åren. Det är också janne som hittills har gjort det mesta jobbet med hemsidan.
Annars handlar det mesta om Elektronik/EP-mässan just nu. Vi håller som bäst på med mässkatalogen, samtidigt som vi planerar årets första numret av Elektronik i Norden, som också kommer att ha mässfokus. Tack och lov verkar det inte bli någon mer mässa i januari, så man kanske kan se fram emot lite julledighet i framtiden.
Och till slut – idag började mitt barnbarn Amanda att gå. Visst är det fantastiskt.

Leave a Reply